مهارتهای درون فردی و فنی در هنگام ساخت تیم استارتآپی به اندازه ایده استارتآپی شما مهم است. در دنیای استارتآپها داشتن دانشی جامع و اخلاق کاری به تنهایی راه گشای کار شما نیست و باید یک تیم استارتآپ حرفای نیز در اختیار داشته باشید. یکی از چالشهای بزرگ و اولیه برای هر استارتآپ تشکیل تیم و انتخاب اعضای تیم است. در این مقاله به شما توضیح میدهیم که از کجا و چگونه تیم استارتآپی خود را انتخاب کنید و اعضای تیم خود را بر چه اساسی گزینش کنید.
5 مهارتی که به عنوان مدیر برای ساخت تیم استارتآپی موفق نیاز دارید
1-مدیریت و رهبری کردن
2-طرح ریزی استراتژی کسب و کار
3-مدیریت بحران و حل مشکلات پیش آمده
4-دفترداری و حسابداری
5-بازاریابی و توسعه وب
زمانی که این مهارتها را کسب کردید، میتوانید شروع به تشکیل تیم استارتآپی کنید. در این فرآیند، کار اساسی یک بنیانگذار استارتاپ ارتباط با افرادی است که اشتیاق و انگیزه مشابهی دارند. از این رو بنیانگذار استارتآپ باید بر روی ساخت تیم با کیفیت بدون مصالحه کردن درمورد استخدام تمرکز کند.
ما به چند سوال مهم پاسخ دادهایم تا به شما در ساخت تیمی ایدهآل برای استارتآپ خود کمک کرده باشیم.
در هنگام ساخت تیم استارتآپی باید به دنبال چه شخصی برای هم بنیانگذار باشیم؟
استخدام فردی مناسب که با شما کار کند و به شما کمک کند تیم استارتآپی خود را بسازید میتواند عنصر مهمی در موفقیت تیم شما باشد. اکثر کارآفرینان با این معضل روبرو میشوند که برای تیم خود یک فرد به عنوان همبنیانگذار بگیرند یا به تنهایی پروژه را جلو ببرند. اگر تصمیم به گرفتن عضو جدیدی به عنوان همبنیانگذار دارید، مطمئن شوید که مهارت مناسب برای این کار را داشته باشد و برای جلو بردن کسب و کار همانند شما اشتیاق داشته باشد.
باید به خاطر داشته باشید، شخصی که شما به عنوان همبنیانگذار قرار است انتخاب کنید به همراه شما موانع را کنار بزند و کسبوکار را مدیریت کند و همیشه در کنار شما خواهد بود. از این رو شما باید فردی را انتخاب کنید که با هم تعامل مثبتی داشته باشید.
باید این قضیه را بدانید که این امر در حوزه کسبوکار همانند ازدواج کردن است و خیلی مهم است.
برای شناسایی همبنیانگذار بالقوه خود، 5 قدم زیر را دنبال کنید
قدم اول: خلاء کسبوکار خود را شناسایی کنید
لازم است که برای شروع شکافهای کسبوکار خود را شناسایی کنید. این کار میتواند شامل تمام حوزه کسبوکار شما یا فرآیند خاصی شود. بر این اساس، شما باید شخصی را پیدا کنید که در این زمینه تخصص داشته باشد و از او بتوانید در این زمینه یاد بگیرید.
به عنوان مثال میشود به Bob Noyce و Gordon Moore بنیان گذاران شرکت اینتل اشاره کرد. Bob یک فیزیکدان بود و Gordon در زمینه شیمی مطالعه میکرد.
قدم دوم: شکار را شروع کنید
زمانی که در کسبوکار خود شکافها را شناسایی کردید، باید به دنبال کاندیدهای مرتبط در شبکه خود باشید.
این ایده خوبی است که با فردی که قبلا با او کار کردهاید همکاری کنید. نکته مثبت این است که شما قبلاً با سبک کار یکدیگر آشنا شدهاید و از توافق و احترام متقابل برخوردار هستید.
قدم سوم: بررسی و امتحان کنید
ایدههای کسبوکار خود را با همبنیانگذارتان مطرح کنید. او باید به اندازه شما تعهد، هیجان و اشتیاق برای ساخت یک تیم استارتآپی کارآمد داشته باشد. برای ساخت یک تیم استارتآپی که پایدار و کارآمد باشد، به سالها تلاش و فداکاری بی وقفه نیاز است. بنابراین داشتن همبنیانگذار در کنار خود که به همان اندازه علاقهمند به کسبوکار باشد ضروری است.
قدم چهارم: شخص مورد نظر را جذب کنید
اگر به شخصی برخوردید که مهارت و معیارهای فوق الذکر را در اختیار داشته باشد، ممکن است همبنیانگذار بالقوه خود را پیدا کرده باشید!
بنیانگذاران PayPal، Max Levchin، Elon Musk و Peter Theil همگی به دنبال یک هدف مشترک برای ایجاد روشی جدید برای دریافت و پرداخت آنلاین پول بودند. در مثال مشابه دیگری Sergey Brin و Larry Page کسانی هستند که به دنبال بهبود راهی برای جستوجو اطلاعات در اینترنت بودند، و به ما گوگل را دادند.
قدم پنجم: قوانین پایه را با هم تنظیم کنید
زمانی که همبنیانگذار خود را دراختیار گرفتید قدم بعدی ساخت تیم استارتآپی است که این فرآیند نسبتا پراسترس است. توصیه میشود که خطوط ارتباطی را همیشه باز نگه دارید. این به شما و همبنیانگذارتان کمک میکند تا در حالی که یک تیم قدرتمند برای استارت آپ خود میسازید اتفاق نظر داشته باشید. اگر بنیانگذاران با هم بتوانند بلافاصله اختلافات را حل و فصل کنند به نفع تیم شما خواهد بود.
چگونه تیم مناسب برای استارتآپ خود پیدا کنید؟
داشتن همبنیانگذار تاثیرگذار در کنار خود به شدت شانس موفقیت شما را افزایش میدهد. با این حال، برای ساختن یک تیم استارتآپی، شما به افراد دیگری نیز احتیاج دارید که در کنار شما کار کنند. از همین رو برای گسترش تیم خود نیاز به افرادی دارید که بتوانند به صورت یکپارچه جنبههای مختلف کسبوکار را مانند بخش خدمات، اجرا و بازاریابی رسیدگی کنند.
3 قدم شناسایی افراد مناسب برای تیم استارتآپی خود
قدم اول: ریزبین باشید
در مورد مجموعه افراد و مهارتهایی که استخدام میکنید، نکته بین باشید و از انتخاب کردن نترسید. شما باید این نکته را بخاطر داشته باشید که سعی دارید مناسبترین گزینه برای استارتآپ خود را پیدا کنید.
قدم دوم: سوال درست بپرسید
در مصاحبه با کاندیدهای بالقوه با پرسیدن سوالهای صحیح آنها را در زمینه همکاری که برای آن آمدهاند ارزیابی کنید. اطلاعات مربوط به شرایط خاص، وظایف روزمره و میزان مشارکت نامزدهای احتمالی در توسعه محصول یا خدمات را جمع آوری کنید. این جوابها به شما کمک میکند تا موارد زیر را آنالیز کنید:
- آیا آنها مهارت مناسب برای استارتآپ شما دارند.
- آیا آنها قادر به پذیرش و جذب فرهنگ حاکم بر استارتآپ هستند.
قدم سوم: به دنبال افرادی همهکاره باشید
به دنبال افرادی باشید که از غلبه کردن بر موانع و حل مشکلات لذت میبرند. داشتن همچین افرادی در تیم خود به شما کمک میکند تا تیمی بسازید که ذاتا قوی است. همچنین میتوانید مشاورانی را در تیم خود در نظر بگیرید که بتوانند مشکلات خاص کسبوکار شما را برطرف کنند.
در بعضی مواقع میتوان برخی از سهام شرکت را به مشاوران ارائه داد تا نشان دهید که شما برای آنها و نظرات آنها ارزش قائل هستید. چنین حرکتی می تواند به افزایش ارزش استارتآپ شما نیز کمک کند.
چگونه متوجه شوید که تیم استارتآپی ایدهآل خود را پیدا کردهاید؟
چندین تکنیک و پارامتر وجود دارد که در هنگام ساخت تیم ایدهآل خود میتوانید از آنها استفاده کنید. تعدادی از این خصوصیات را پیدا خواهید کرد و برخی از آنها در شما القا خواهد شد.
یک تیم قوی برای هر استارتآپ باید شامل ویژگیهای زیر باشد:
- نتیجه گرا
- پاسخگو
- متعهد
- راه حل گرا
- قابل اعتماد
اگر هدف شما ساخت تیم استارتآپی است که بتواند تاثیر طولانی مدتی داشته باشد، شما نیاز به یک تیم قوی دارید. شما باید خود را با افرادی احاطه کنید که در زمینه های مربوط به خودشان بهترین باشند. شناسایی چنین افرادی و جذب آنها به سازمان خود باید اولویت اصلی شما باشد. پس از حضور این افراد، باید در اسرع وقت آنها را به عنوان یک تیم موثرتر کنید. مربیگری و هدایت یک تیم برای موفقیت اغلب خسته کننده است، اما ارزشش آن را دارد.
5 نکته موثر برای مربیگری تیم استارتآپی خود
نکته اول: با ایجاد تصویر بزرگ و رویایی از آینده تیم، شور و اشتیاق را القا کنید
نکته دوم: به دنبال ایدههای جدید بگردید
نکته سوم: امکان برقراری ارتباط آسان بین هم تیمیها را فراهم کنید
نکته چهارم: تیم خود را در مسیر درست نگه دارید و در صورت لزوم به آنها دوباره جهت دهید
نکته پنجم: مطمئن شوید که برای برنده شدن در آن حضور دارید
چگونه تیم فروش عالی برای استارتآپ خود بسازید؟
تیم فروش استارتآپ به طور عمده مسئول ایجاد نرخ تبدیل و مدیریت فروش است.
بخش فروش یکی از ضروریترین نقشها در هر سازمان است و از این رو ساخت تیم فروش قوی خیلی مهم است.
قبل از مصاحبه با افراد مدنظر برای این جایگاه باید از خود چند سوال بپرسید:
نقاط قوت و ضعف کسبوکار شما کدامند؟
چه چیزی را به عنوان پروفایل ایدهآل مشتری خود درنظر دارید؟
ارقام فروش گذشته شما چگونه هستند و آینده را چگونه تصور می کنید؟
شناخت باطن مجموعه خود با استفاده از این سوالات به شما کمک می کند افراد مناسب را برای تیم فروش خود شناسایی کنید.
تحقیقات نشان داده است که مولفههایی مانند مشخصات مشتری، رشد درآمد و کشش فروش می تواند فردی را که برای تیم فروش شما مناسبترین است را مشخص کند.
افرادی که برای استخدام در جایگاه تیم فروش در نظر دارید باید کیفیتهای زیر را دارا باشند:
توانایی ایجاد احساس ارزشمند بودن در مشتریان در اولین دیدار
توانایی برقراری ارتباط واضح و به نمایش گذاشتن ارزش کامل محصولات یا خدمات شما
توانایی قبول شکست در زمان تلاش برای موفقیت
سعی کنید تیم خود را به چند عضو محدود نگه دارید زیرا شرکتهای استارتآپی به طور معمول مراحل مختلف بازسازی را طی میکنند.
یاد بگیرید که شناسایی این مراحل به شکل مناسبی به شما کمک خواهد کرد تا از کمک فرد مناسب استفاده کنید.
نتیجهگیری
شروع به کار کردن با تیم ضعیف میتواند منجر به شکست شما شود حتی اگر ایده بسیار با ارزشی داشته باشید. یک تیم قوی نقطه شروع یک شرکت بزرگ است. با چشماندازی که شما دارید، لازم است بهترین افراد را جذب کنید و آنها را در اهداف به اشتراک گذاشته شده راهنمایی کنید.
به عنوان یک رهبر، شما باید الهام بخش اعضای تیم خود باشید و از مشارکت و تاثیر آنها در سازمان خود آگاهشان سازید.
ثبت ديدگاه