[vc_row][vc_column][vc_column_text]همراه بیزمش در مجله خبری بیزمگ شوید تا یکی دیگر از اخبار دنیای کسب و کار را باهم مرور کنیم.
استیری مدیر کل دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی رئیس جمهور گفت در حال حاضر ارزش صادرات دانش بنیان ما در سبد صادراتی کمتر از 2 درصد است؛ چرا که زیرساخت های کشور در سال اخیر کاملا نفتی بوده و صادرات غیر نفتی در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. آقای استیری افزود در حال حاضر هم انتقال پول و تحریم ها مشکلات زیادی ایجاد کرده است.استیری گفت شرکت های دانش بنیان هم در کشور ما در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفتهاند و این مساله نوپاست. نماینده معاونت علمی رئیس جمهور گفت از سال 1392، برنامه های مختلفی برای بازاریابی صادراتی شرکت های دانش بنیان مد نظر قرار گرفته است.
استیری افزود در درجه اول با هدف تقویت توان صادراتی بنگاه ها تلاش کردیم؛ چرا که اعتقاد داریم شرکت های ایرانی به صورت عام و شرکت های دانش بنیان به صورت خاص باید بنیه بین المللی شان قوی شود. استیری افزود برای بیشتر از 2500 شرکت دانش بنیان، ذیل کریدور صادرات معاونت علمی، سرویس های توانمندسازی از جمله مشاوره، آموزش، اخذ استاندارهای بین المللی، انجام تحقیقات در بازار هدف، بازاریابی، حضور در نمایشگاه های تخصصی، پذیرش تجار و سرمایه گذاران خارجی برای بازدید از محصولات داخلی ارائه شده است.
عظیمی مدیر فنی شرکت خضراسازان رادپلیمر پارسیان گفت شرکت ما در زمینه تولید قطعات لاستیکی پلاستیکی و کامپوزیتی فعالیت داریم. عظیمی افزود در حال حاضر هشت محصول دانش بنیان داریم و توانستیم بسیاری از قطعات خاص پتروشیمیها و پالایشگاههای کشور را تولید کنیم. عظیمی گفت فضا برای صادرات محصولات ما به کشورها همسایه وجود داشته و دارد. عظیمی افزود از زمان حضور آقای ستاری، حمایت های خوبی از شرکت های دانش بنیان شروع شده، ولی کافی نیست.
عظیمی گفت برای حضور در کشورهای خارجی هم حمایت های خوبی صورت گرفته اما کافی نیست.
این مدیر شرکت دانش بنیان گفت شرکت های دانش بنیان از نظر مالی قوی نیستند اما از نظر فنی قدرتمندند؛ مثلا ما در پتروشیمی ها قطعات از کارافتاده را روزآمدسازی کردیم. عظیمی گفت وام های دانش بنیان می توانند به شرکت ها کمک کنند اما برای صادرات وام های بزرگتری لازم است. این مدیر شرکت دانش بنیان گفت با این نرخ ارز و سودهای بانکی، با این وام ها نمی توان به صادرات رسید.
افرازی مدیر مجموعه ویژگان بسپارشرق گفت مجموعه ما سه بخش اصلی دارد، تولید مواد اولیه و پلیمر و بخش دوم تولید لوله های پلی اتیلن و بخش سوم تولید محصولات جانبی. افرازی اظهار کرد: ما 110 نفر نیرو داریم و از سال گذشته وارد بخش صادرات شده ایم. افرازی گفت خدمات معاونت علمی بسیار خوب بوده و شروع صادرات ما با کمک معاونت علمی صورت گرفت. افرازی افزود جلساتی با اهداف صادراتی برای ما تدارک دیدند و با تجربیاتی که از این کشورها کسب کردیم صادرات را توسعه دادیم.
حسینیان رئیس اداره اعتبارات بانک توسعه صادرات گفت یکی از تسهیلاتی که ما در سال های اخیر شروع کردیم، تسهیلات دانش بنیان هاست. حسینیان افزود ما تفاهم نامه های جداگانه ای با معاونت علمی و ستاد فناوری نانو و صندوق نوآوری و شکوفایی انعقاد کردیم. حسینیان افزود ما کمترین نرخ سود در سیستم بانک مان را به دانش بنیان ها اختصاص دادیم که این نرخ 12 درصد است. نماینده بانک توسعه صادرات گفت توقع شرکت ها به حق است و آنها انتظار دارند خارج از بوروکراسی امورشان را پیش ببرند و سیستم بانکی مبتنی بر مستندات است. حسینیان افزود شرکت ها باید از طرف معاونت به شعب بانک توسعه صادرات معرفی شوند. حسینیان گفت مسئولین شعب بانک لیست شرکت ها را دارند و با آنها در مکاتبه دارند.
رحمانی مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه بیمه ایران و مدیر شرکت گردشگری سلامت گفت فعالیت ما در حوزه بیمه های اشخاص، درمان است و از سال گذشته به صورت تخصصی در زمینه توریسم درمانی با تکیه بر کشورهای منطقه فعالیت می کنیم. رحمانی افزود فعالیت شرکت ما در حوزه جذب گردشگر از کشورهای منطقه است، البته گردشگری سلامت. رحمانی گفت مهمترین پوشش بیمه بعد از بیمه شخص ثالث، بیمه های درمانی است. مدیر شرکت گردشگری سلامت گفت ما وبسیاتی داریم تحت عنوان “بیمه پدیا دات آی آر” که در آنجا انواع بیمه های درمانی ارائه شده و افراد می توانند به صورت فردی و گروهی با مقایسه قیمت ها بیمه خریداری کنند.
رحمانی گفت نوآوری ما این است که افراد می توانند، آنلاین و با مقایسه قیمتها، انواع بیمه نامه را بخرند و شرکت های زیر پنجاه نفر هم می توانند به صورت گروهی اقدام به خرید بیمه نامه کنند. رحمانی گفت بیمه درمان کرونا هم در وبسایت ما فعال شده و افراد می توانند با پرداخت 700 هزار تومان هزینه بستری و فوت خود را بیمه کنند. مدیر شرکت گردشگری سلامت گفت در بحث بین الملل ما مشکلی نداشتیم اما نیازمند فعالیت در رسانه های منطقه هستیم. رحمانی از ارزآوری بالای شرکتش در حوزه توریسمدرمانی از کشور عراق خبر داد. رحمانی گفت سطح پزشکی ما نسبت به کشورهای همجوار از سطح بالایی برخوردار است و ما تنها نیازمند حمایت رسانه ای برای معرفی خود در کشورهای منطقه هستیم. رحمانی گفت ما به شرکت های دانش بنیان برای انواع بیمه های مسئولیت هم آمادگی همکاری داریم و با معاونت علمی هم تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم.
مرضیه شاوردی مدیر کل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: کمک های ما به شرکتهای دانش بنیان چند دسته است؛ در درجه اول ارائه مشاورههای صادراتی است؛ چون این شرکت ها توان فنی بالایی دارند ولی شناختی از بازار بین المللی ندارند. خانم شاوردی گفت بعد از آن تسهیل ورود آنها را داریم که با چند سازوکار انجام می شود؛ یکی حمایت از حضور شرکت ها در نمایشگاه با پرداخت بخشی از هزینه های آنهاست. شاوردی افزود سقف حمایت ما در سال گذشته برای نمایشگاه داخلی 20 میلیون تومان بوده، اما امسال یک 30 میلیون تومان برای حضور مستقل در نمایشگاه و 30 میلیون هم برای پاویون صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت میشود. این مقام صندوق نوآوری و شکوفایی گفت برای نمایشگاه خارجی در سال گذشته ما سقف 80 میلیون تومان را داشتیم که امسال به 120 میلیون تومان برای حضور مستقل افزایش یافته و علاوه بر آن 150 میلیون تومان برای حضور در پاویون صندوق پرداخت میشود.
شاوردی گفت ما حدود 70 تا 90 درصد هزینه های حضور شرکت های دانش بنیان را پوشش می دهیم اما قبل از پرداخت، از متقاضیان ارزیابی توان صادراتی انجام می دهیم که اگر این توان را نداشته باشند ابتدا کمک می کنیم در نمایشگاه های داخلی حضور یابند. شاوردی گفت فرایند ارزیابی از 24 ساعت تا یک هفته طول می کشد. مدیر کل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی درباره حمایتها در زمینه استاندارد هم گفت: برای دریافت استانداردها بخشی از هزینه را پرداخت می کنیم که برای استانداردهای تخصصی 40 میلیون تومان و برای استاندارد CE تا 150 میلیون تومان حمایت می کنیم.
شاوردی گفت حمایت از مالکیت فکری را هم داریم تا شرکت های برندسازی کنند و اختراع و طرح صنعتیشان را در داخل و خارج از کشور ثبت کنند. مدیر کل توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ما در این حوزه بین 75 تا 90 درصد هزینه ها را پرداخت میکنیم و برای ثبت نشان تجاری در خارج از کشور تا سقف 100 میلیون تومان کمک می کنیم. شاوردی گفت شرکتهایی که ارقام بیشتری نیاز دارند می توانند با معرفی از صندوق، تسهیلات مبالغ بالا را با نرخ سود پایین تری از شبکه بانکی دریافت کنند. شاوردی گفت تسهیلات خود صندوق با نرخ سود 4 الی 11 درصد به شرکت های دانش بنیان ارائه می شود.
قمری، مدیر کل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت گفت ایجاد مراکز دائمی سرمایهگذاری و صادرات که معاونت علمی با همکاری بخش خصوصی راه انداخته یکی از موفق ترین مراکز برای حمایت از صادرات شرکت های دانش بنیان است. قمری گفت علاوه بر تسهیلاتی معاونت علمی و صندوق نوآوری پرداخت میکند، شهرکهای صنعتی هم برای حمایت از شرکت های دانش بنیان تسهیلاتی در نظر گرفته اند. مدیر کل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت گفت ما هم بسته حمایتی تحت عنوان حمایت از صادرات غیر نفتی با اولویت شرکت های دانش بنیان را داریم.
قمری گفت ما به غیر از بانک توسعه صادرات با دیگر بانک ها هم کار می کنیم و آنها هم برای حمایت از صادرات پای کار آمد اند. قمری افزود در حال حاضر، هزینه این تسهیلات بالاست و باید از منابع صندوق توسعه ملی و دیگر منابع استفاده کنیم تا بهره بانکی تسهیلات شرکت های دانش بنیان را کاهش دهیم.
منبع: ایران کالا[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
ثبت ديدگاه