[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space height=”30″][vc_column_text]

در اینجا میخواهیم به استارتاپ هایی اشاره کنیم که در زمان مناسب دست به تصمیم گیری های بزرگ زده اند و کسب و کار خود را نجات داده اند. در این تصمیم گیری ها آن ها در ابتدا به نقاط مثبت و منفی کسب و کار خود نگاه کردند و نگاهی به آنچه که مشتری های آن ها میخواهند و آنچه که با آن رقابت خواهند کرد انداخته اند، و به این نتیجه رسیده اند که زمان چرخش و یا Pivot فرا رسیده است.
اگر میخواهید یک کار آفرین موفق باشید و یا به آن تبدیل شوید باید این را بدانید که جدیت و پشتکار دو اصل مهم است، نقطه اشتراک کار آفرین های موفق در این است که آن ها با منتور،  سرمایه گذار و مشتری خود همیشه در ارتباط هستند و با آن ها مشورت میکنند، و البته یک کار آفرین موفق هیچگاه ترسی از ایجاد تغییرهای ارزشمند بر روی محصول و یا خدمات خود ندارد و همیشه آن را به روز نگه میدارند

[/vc_column_text][vc_column_text]

چرخش یا Pivot

 اریک ریس، نویسنده کتاب نوپای ناب چرخش یا تغییر مسیر را اینگونه تعریف می کند:
به صورت کلی، چرخش یعنی یک کسب و کار تمرکز فعلی و مسیر خود را برای دستیابی به فرصت های جدیدتر و بهتر تغییر دهد.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_custom_heading text=”چند نمونه موفق چرخش و تغییر مسیر (Pivot)” font_container=”tag:h2|font_size:30px|text_align:right” use_theme_fonts=”yes” spc_transition=””][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

۱- اینستاگرام(Instagram)

جالب است بدانید که اینستاگرام در ابتدا با نام Burbnb فعالیت خود را آغاز کرد، برنامه ای که به کاربرانش اجازه می داد تصاویر خود را به همراه موقعیت مکانی که دارند به اشتراک بگذارند. با وجود سرمایه گذاری ۵۰۰،۰۰۰ دلاری که بر روی این استارتاپ انجام شد آن طور که باید و شاید به موفقیت نرسید.
Burbnb ویژگی های غیر ضروری زیادی داشت که کاربرانش هیچ استفاه ای از آنها نمی کردند، در نتیجه بنیانگذاران تصمیم گرفتند که ویژگی های غیرضروری این برنامه را حذف کرده و فقط امکان افزودن تصویر، کامنت و لایک را نگه دارند. حداقل محصول قابل عرضه (MVP) حاصل از این چرخش اینستاگرام نامگذاری شد، همانطور که می دانید در حال حاضر اینستاگرام به ابزاری قدرتمند در صنعت بازاریابی دیجیتال تبدیل شده است.

[/vc_column_text][vc_column_text]

۲- یوتیوب(Youtube)

یوتیوب در ابتدا به عنوان یک سایت دوست یابی ویدیوئی شروع به کار کرد و کاربران بسیار کمی داشت. حتی کاربران امکان انتخاب فیلم مورد علاقه خود را نداشتند و ویدیوها به صورت تصادفی نشان داده می شد.
Karim یکی از بنیانگذاران یوتیوب در سال ۲۰۰۷ اعتراف کرد که ما اصلا نمی دانستیم چگونه محصول مان را به دیگران معرفی کنیم، برای علاقمند کردن کاربران به آنها گفتیم یوتیوب نوع جدید و متفاوتی از یک سایت دوستیابی است.
اما اتفاق جالبی روی داد که آینده این استارتاپ را به کلی دگرگون کرد، این کاربران بودند که چرخش را به یوتیوب و بنیانگذاران آن تحمیل کردند، آنها بر خلاف ایده اولیه یوتیوب فیلم هایی در رابطه با حیوانات خانگی، تعطیلات آخر هفته، تفریحات خانوادگی و … را آپلود کردند. امروزه شاهد هستیم که یوتیوب به قدرتمندترین سرویس اشتراک ویدئو تبدیل شده است.

۳- توییتر(Twitter)

توییتر در سال ۲۰۰۵ با نام Odeo راه‌ اندازی گردید و هدف این استارتاپ جستجو و اشتراک محتوای صوتی بود. پس از راه اندازی آی تیونز توسط شرکت Apple، بنیانگذاران Odeo به این نتیجه رسیدند که رقابت با اپل کار بسیار سختی است. آنها نیاز به چرخش را با تمام وجود احساس کردند(چون عاقل بودند)، بنابراین جک دورسی و بیز استون ایده توسعه یک کانال Blogging را دنبال کردند و در نهایت توییتر متولد شد.
۴- ایگنایتر(Ignighter)
ایگنایتر در سال ۲۰۰۸ به عنوان یک بستر همسریابی در نیویورک آمریکا شروع به کار کرد و فقط  ۵۰،۰۰۰ کاربر عضو آن شدند. اما در گوشه دیگر دنیا یعنی هند، همان تعداد کاربر در مدت فقط یک هفته در این بستر ثبت نام کردند. بنیانگذاران به این نتیجه رسیدند که مخاطبانشان در هندوستان هستند نه کشور زادگاهشان، بنابراین این استارتاپ در سال ۲۰۱۰ رسما به عنوان بستر همسریابی کشور هند معرفی گردید.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]