[vc_row][vc_column][vc_column_text]همراه بیزمش شوید تا یکی دیگر از مقالات کسب و کار را با هم مرور کنیم.
در دنیای مدیریت خیلی چیزها مد می شود و سپس از بین می روند؛ اما یک مهارت مدیریت همیشه ارزشمند ترین است و آن توانایی ارائه یک برنامه استراتژیک شفاف و عملی است که باعث ایجاد مزیت رقابتی در بازار شود.
برای تعیین استراتژی در کسب و کار ۴ دلیل مهم وجود دارد :
1.افزایش بازده سهام:
یعنی کسب پول بیشتر از سهام یا مقدار پولی که در کسب و کار خود سرمایه گذاری کرده اید. سهام شاخص مالکیت است و با بازگشت سرمایه که شاخص بودجه خرج کردنی است؛ بنابراین، اولین هدف استراتژی افزایش مقدار پولی است که از منابعی به دست می آورید که خودتان و دیگران آنها را شخصاً در شرکت سرمایه گذاری کرده اید.[/vc_column_text][vc_single_image][vc_column_text]
۲ – تغییر جایگاه شرکت
شاید متوجه شوید که شرکت و محصولات و خدمات تحت حمله رقبا است. شاید مانند اپل بفهمید که باید با ارائه محصولات و خدمات جدید به بازارهای جدید و با استفاده از فناوری های جدید، جایگاه جدیدی برای شرکت خود تعریف کنید.
۳ – حداکثر کردن نقاط قوت و فرصتها
ببینید چه کاری را عالی انجام میدهید و فرصتهای کلیدی شما در بازار چه هستند و سپس او را برای بهره برداری از آنها اقدام کنید.
۴ – تعریف مبنایی برای اخذ فوری تصمیمات عملی
هدف استراتژی، برنامه ریزی و آمادگی برای انجام کارهایی است که با آنچه قبلا انجام میدادید، متفاوت باشد.
برنامه ریزی استراتژیک فعالیتی منفعل نیست. برنامه ریزی استراتژیک فرایند اندیشیدن به گام های عملی برای دستیابی به اهداف کوچک و بزرگ است.
۵ سوالی که باید بپرسید و پاسخ دهید
در برنامه ریزی استراتژیک این ۵ سوال کلیدی را بارها و بارها بپرسید و به آن پاسخ دهید همیشه از این فرآیند پیروی کنید.
۱ – ارزیابی موقعیت فعلی
از خود بپرسید : اکنون کجا هستم؟ کسب و کار، مشتریان، بازارها، و نقاط قوت و ضعف مالی خود را مشخص کنید. تحلیل دقیق شرایط فعلی ،نقطه شروع تدوین استراتژی است.
۲ – بررسی گذشته
سوال دوم درباره گذشته است. به سابقه خود نگاه کنید. چگونه به جایگاه فعلی خود رسید؟ با نگاه به چند سال قبل یا ابتدای شروع کسب و کار چه گام هایی حیاتی را برداشتید؟ چه کارهای درستی انجام دادید؟ چه رویدادهای شما را به جایگاه فعلی رسانده است و این جایگاه را بهتر یا بدتر کرده است؟
۳ -خلق آینده فوق العاده
سوال سوم در تعیین استراتژی ، تعریف آینده ایده آل است. میخواهید در آینده چه جایگاهی داشته باشید? خودتان می خواهید در چه جایگاهی باشید و شرکت تان در چه جایگاهی باشد? تعیین آینده ایده آل بر مبنای جایگاه امروز و روش دستیابی به آن بسیار مهم است.
۴ – تعیین گامهای بعدی
سوال چهارم این است که می خواهید چگونه به آنجا برسید? چگونه می خواهید با افراد و منابعی که در اختیار دارید و با توجه به بازاری که در آن کار می کنید ، از جایگاه فعلی به جایگاه مطلوب خود در آینده برسید?
بهترین روش برای پاسخ به این سوال طوفان ذهنی است. در طوفان ذهنی دورمیز می نشینید و یکدیگر را به چالش می کشید تا هر کسی حداقل ۲۰ پاسخ به این سوال دهد که چگونه می توانیم آینده فوق العاده ای برای این شرکت رقم بزنیم? در این روش سوال را بالای یک کاغذ سفید می نویسید و خود را به چالش می کشید تا ۲۰ پاسخ به آن بدهید.
۵ – تهیه چک لیست :
سوال پنجم این است که: به چه مواردی نیاز دارید? چه مهارت ها، منابع یا پول بیشتری برای دستیابی به هدف استراتژیک خود در آینده نیاز دارید? بهترین نرم افزار برای تهیه چک لیست استفاده از یک چک لیست ساده است شامل فهرستی است همه کارها و گامهای لازم برای رسیدن از جایگاه فعلی به جایگاه مطلوب در آینده است.
نتیجه گیری
برای موفقیت در برنامه ریزی استراتژیک به کسب و کار باید در اصول اساسی برنامه ریزی استراتژیک مهارت کسب کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
ثبت ديدگاه