[vc_row][vc_column][vc_column_text]همراه شتاب دهنده بیزمش شوید تا یکی دیگر از مقالات کسب و کار را با هم بررسی کنیم.
بی تو بی یا Business to Business
مدل کسب و کار بی تو بی (B to B) در واقع مخفف شده Business to Business به فارسی تجارت در تجارت می باشد، در این مدل کسب و کار تمرکز فروش محصولات / خدمات به شرکت های دیگر می باشد. این مدل معمولا به سه صورت امکان پذیر است:
- کسب و کار برای فرایند تولید نیاز به خرید مواد خام و اولیه دارد
- کسب و کار برای تجارت خود نیاز به یک سرویس دارد
- کسب و کار برای فروش محصولات خود نیاز به کسب و کار دیگری دارد
برای درک بهتر مطلب یک شرکت تولید تلفن های هوشمند را در نظر بگیرید، این شرکت برای تولید یک موبایل نیاز به قطعات زیادی دارد که باید طراحی و تولید بشوند از این رو تولید تمامی این قطعات از سوی خود شرکت صرفه اقتصادی ندارد، برای همین اقدام می کند یک سری از قطعات مورد نیاز خود را از شرکت های دیگر تهیه می کند این دقیقا دسته اول مدل کسب و کار بی تو بی است.
همین شرکت تولید تلفن های هوشمند برای حسابرسی های خود نیاز دارد از یک شرکت حسابداری کمک بگیرد که این دسته دوم مدل کسب و کار بی تو بی است.
همین شرکت برای فروش محصول خود نیز نیاز به کسب و کارهای دیگر از جمله نمایندگی ها و منابع فروش دیگر از جمله آمازن و دیگر کسب و کارها دارد که این دسته سوم مدل کسب و کار بی تو بی می باشد.
در دنیای بازاریابی مدل بی تو بی یکی از رایج ترین ها می باشد، چراکه اکثر کسب و کارها باید از این مدل پیروی کرده و از آن استفاده کنند، در مقابل این مدل مدل های بی تو سی (B to C) تجارت به مشتری و بی تو جی (B to G) تجارت به دولت قرار گرفته اند که حجم معاملات کمتری را به خود اختصاص داده اند.
به طور کلی حجم معاملات مدل بی تو بی (تجارت در تجارت) بسیار بیشتر از مدل های بی تو سی و بی تو جی می باشد، دلیل اصلی این است که مدل بی تو بی به طور معمول در یک زنجیره تأمین مواد خام یا اجزای تشکیل دهنده محصول مورد معامله قرار می گیرد، ولی مدل بی تو سی (B to C) تنها در نقطه ی پایانی یعنی فروش مورد استفاده است، برای درک بهتر به مثال خود باز می گردیم، شرکت تولید کننده تلفن هوشمند برای تولید محصول خود نیاز به تجهیزاتی از جمله: باتری،دوربین، صفحه ی نمایش، بدنه، و قطعات دیگر دارد، از آنجایی که همه ی این موارد را نمی تواند تولید کند، شرکت دیگری به میان می آید تا بخشی از این محصولات را تولید کند، از این رو یک چرخه ی نیاز بی تو بی ایجاد می شود.
برند سازی در کسب و کارهای بی تو بی
برندسازی در مدل بی تو بی، اعتبار و تصویر ذهنی مثبتی برای شرکت ها ایجاد می کند. ساختن چنین شهرتی موجب می شود که فرصت های فروش بیشتری در اختیار شرکت ها قرار گیرد و آنها بتوانند روابط سودبخش تر و نزدیک تری را با سایر شرکت ها ایجاد کنند. برخورداری از برند قدرتمند می تواند حس ارزشمند اعتماد و اطمینان مطلقی را برای مشتری های سازمانی به وجود آورد و این اطمینان خاطر موجب دگرگونی سرنوشت این شرکت ها می شود. به این ترتیب، برندهای قدرتمندی که در عرصه ی B to B فعالیت می کنند، می توانند از مزیت رقابتی دو چندانی برخوردار شوند.
برندهای B to B اغلب همنام با شرکت ها و سازمان ها انتخاب می شوند. به همین دلیل، درک مفهوم برندسازی از دیدگاه برندهای سازمانی امری ضروری است. برندسازی در عرصه B to B پیچیده است، زیرا افراد بسیاری – چه در سطح سازمان و چه در سطح بخش هایی از بازار هدف درگیر این فعالیت می شوند. برای مواجهه با این پیچیدگی ها باید از برنامه ها و ارتباطات بازاریابی مناسب و برتری برخوردار بود. چالشی که برای بسیاری از برندهای B to B وجود دارد این است که نوع نگاه مشتری را به خود تغییر دهند و محصول و خدمت خود را از جایگاه محصول اولیه و عام خارج کرده و با ارائه محصولات و خدمات، تمایز بیافرینند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
ثبت ديدگاه