میزان سرمایه لازم برای راه اندازی یک استارتاپ چقدر است؟ برآورد مقدار سرمایه برای استرات آپ کمی سخت است. اما برآورد دقیق هزینههای راه اندازی یک فرایند پیچیده و ضروری برای موفقیت در استارتاپ است. در این مقاله همراه ما باشید تا با این مفهوم و ضرورت استفاده از آن قبل از شروع استارتاپ آشنا شوید.
هزینه استارتاپ
هزینه های استارتاپ مبالغی است که قبل از شروع کار متحمل میگردند.
باید بدانید که هزینههای استارتاپ یک مفهوم مالی پذیرفته شده جهانی و با دقت تعریف شده نیست. بین حسابداران و تحلیلگران بر سر این موضوع اختلاف نظر وجود دارد.
چرا هزینههای استارتاپ باید محاسبه شوند؟
برآورد هزینههای واقعی استارتاپ یکی از عناصر اصلی برنامه مالی است. درک اینکه برای شروع کار شما چه منابعی لازم دارید میتواند به شما کمک کند تا:
در جذب وامها و سرمایهگذاری امینیت داشته باشید
برآورد سود
انجام تجزیه و تحلیل سریع
از تخفیفهای احتمالی مالیات با خبر شوید
مجرا تجاری خود را گسترش دهید
بسیاری از افراد هزینه های استارتاپ را نادیده میگیرند و کار خود را بدون برنامه ریزی آغاز میکنند. این کار میتواند در کوتاه مدت کارساز باشد، اما در بلند مدت مشکل ساز میگردد.
هر صنعت و کسب و کاری نسبت به حوزه فعالیتی که دارند هزینههای متفاوتی را دربر میگیرند، در نتیجه هیچ فرمول سادهای برای محاسبه هزینههای استارتاپ وجود ندارد. اما این بدان معنا نیست که نتوان با روشی اصولی هزینههای استارتاپها و سرمایه لازم برای راه اندازی استارتاپ را تخمین زد.
مانند هنگام تهیه طرح کسب و کار یا پیش بینی فروش اولیه، برآورد سرمایه لازم برای راه اندازی استارتاپ ترکیبی از تحقیقات بر روی بازار، آزمایش و حدس است. بعد از راه اندازی استاتراپ بر عهده شما است تا با توجه به دادههای واقعی که بدست میآورید برآورد دقیقی از هزینههای پیشرو بدست آورید.
شاید همچنان به این موضوع فکر میکنید که هزینههای شروع استارتاپ را چگونه تخمین بزنید؟ برای این کار لازم است که یک لیست سه تایی مانند زیر تهیه کنید.
1-مخارج استارتاپ
این مورد شامل هزینههای اولیه است که قبل از راه اندازی و شروع به درآمدزایی اتفاق میافتد. این هزینهها را میتوان به هزینههایی که یک بار پرداخت میگردند و هزینههای جاری تقسیم کرد و با تفکیک آنها از این طریق می توانید برآورد دقیقتری از راه اندازی تجارت خود بدست آورید. در اینجا برخی از هزینههای معمول برای در نظر گرفتن در هر دو دسته ذکر شده جمعآوری شده است:
هزینههایی که یک بار پرداخت میشوند:
مجوزها و لایسنسها
طراحی لوگو
چاپ بروشور و کارت ویزیت
پیش پرداخت برای اجاره ملک
هزینه های جاری
پرداخت اجاره
حقوق و دستمزدها
مالیات
مسائل حقوقی
برپرداخت وام
بیمه
هزینههای بازاریابی
این موارد شامل فقط تعداد انگشت شماری از هزینههای احتمالی را که باید در نظر بگیرید، شده است. برخی ثابت خواهند ماند و برخی دیگر به عنوان هزینههای جاری درنظر گرفته میشوند.
2-داراییهای استارتاپ
این مورد شامل هزینههای مرتبط با داراییهای بلند مدت است که به منظور راه اندازی کسب و کار خریداری شده اند. در حالی که پول نقد در حساب بانکی اصلی ترین دارایی اکثر استارتاپها میباشد، داراییهای مشترک دیگری نیز وجود دارد که در صورت نیاز لازم است در آنها سرمایه گذاری کنید:
کامپیوتر یا سایر تجهیزات فنی
تجهیزات اداری
مبلمان اداری
وسایل نقلیه
3-پول نقد لازم برای راه اندازی
این مورد یک تخمین از مقدار پول مورد نیاز در حساب بانکی در زمان شروع استارتاپ است. به طور کلی این مقدار پول مبلغی در نظر گرفته میگردد که به عنوان سرمایه گذاری یا وام جمع آوری شده و جدای از مخارج و دارایی استارتاپ در نظر گرفته شده.
این آخرین قطعه از پازلی است که برای شروع به آن نیاز دارید. اگر در هنگام پرداخت برای مخارج و داراییها مبلغی تحت عنوان پول نقد در حساب بانکی شما باقی نمانده است باید برای آن اقدام کنید.
مواردی که باید هنگام تخمین هزینههای راه اندازی در نظر گرفت
با تعریف ما از هزینههای شروع، تاریخ راه اندازی نقطه تعیین کننده است. اجاره و حقوقها قبل از راه اندازی، جزئی از هزینههای راه اندازی محسوب میگردند. همین هزینهها بعد از زمان راه اندازی، جزء هزینههای عملیاتی یا جاری تلقی میگردند. بسیاری از شرکتها قبل از راه اندازی درگیر هزینههای حقوق و دستمزد میگردند زیرا باید افرادی را برای آموزش قبل از راه اندازی، توسعه وب سایت و غیره استخدام کنند.
تأمین مالی راه اندازی را به عنوان بخشی از هزینههای راه اندازی خود در نظر بگیرید
تأمین مالی راه اندازی از نظر فنی بخشی از برآورد هزینههای اولیه نیست. اما در دنیای واقعی، برای شروع کار باید هزینه های اولیه را تخمین بزنید و تأمین مالی راه اندازی اولیه را بدست بیاورید تا بتوانید هزینه آنها را پرداخت کنید.
در اینجا یک سری گزینههای معمول مالی وجود دارد که آنها را با هم بررسی میکنیم:
سرمایه گذاری: مبلغی که شما یا شخص دیگری وارد شرکت میکنید را در برمیگیرد.
حسابهای پرداختی: بدهیهایی که معوقه دارند و یا باید مطابق ترازنامه شما پس از مدتی مشخص پرداخت شوند.
گرفتن وام: یک مبلغ استاندارد است که میتواند از روشهایی مانند وام گرفتن از بانکها، کسب و کارها یا سایر نهادها بدست آید.
سایر بدهی های جاری: بدهیهای اضافی که هزینه بهره ندارند. منظور مبالغی است که شما از بنیانگذاران، اعضای خانواده یا دوستان وام گرفته اید. معمولا وامهای بدون بهره برای تأمین مالی توصیه نمیگردند، اما وقتی این اتفاق میافتد بهتر است که از نزدیکان و آشنایان استفاده شود.
بدهی های بلند مدت: قرض بلند مدت یا وام های بلند مدت.
با هزینههای واقع گرایانه استارتاپ موفقیت بلند مدت خود را تضمین کنید
از هر روشی که برای تخمین هزینههای استارتاپ استفاده میکنید، مطمئن شوید که همه جنبههای کسب و کار خود را در نظر گرفته اید و هزینه های مربوطه را در آن لحاظ کرده اید. در این صورت شانس بیشتری در تأمین وام، جذب سرمایه گذار، برآورد سود و درک مجرا نقدی کسب و کار خود خواهید داشت.
هرچه هزینه های راه اندازی را با دقت بیشتری تنظیم کنید و هنگام تحمیل هزینه ها را تعدیل کنید، دید دقیق تری برای آینده نزدیک کسب و کار خود خواهید داشت.
نتیجهگیری
سرمایه لازم برای شروع استارتاپ شامل مخارج استارتاپ، داراییهای آن و مبلغ نقدی در نظر گرفته شده در حساب بانکی است. برای تخمین درست سرمایه لازم جهت راه اندازی استارتاپ باید هزینه این سه مورد بررسی شود و لحاظ شود.
ثبت ديدگاه